Een dag in het leven van projectontwikkelaar Lise

projectontwikkelaar leuven-

De drijvende kracht achter Kwalis? Dat zijn ongetwijfeld onze mensen. Gebeten door vastgoed en architectuur, steken we al onze kennis, expertise én liefde in prestigieuze bouwprojecten. De goedlachse Lise is als sinds 2020 aan de slag bij Kwalis als projectontwikkelaar. Maar wat doet een projectontwikkelaar nu allemaal? Lise gunt jullie met een plezier een blik achter de schermen.

Ambitieus takenpakket

Een kleine drie jaar geleden voegde Lise zich bij het team als projectontwikkelaar. “Na een carrière als architecte, besloot ik om de sprong te wagen naar projectontwikkelaar”, vertelt ze enthousiast. “Ik miste variatie en dynamiek in de job, iets waar bij Kwalis geen gebrek aan is.”

Na de aankoop van een pand door Kwalis, is het meteen de beurt aan Lise. “Mijn eerste taak is de zoektocht naar een architect die een voorontwerp van het project maakt. Gaat het om kleine opknapwerkjes? Dan is er geen bouwaanvraag nodig. In veel andere gevallen dient de architect wel een bouwaanvraag in”.

Na de goedkeuring van de aanvraag, begint de aanbesteding. In die fase gaat Lise op zoek naar verschillende aannemers die het project tot een goed einde kunnen brengen.

“Ik stel een team samen van aannemers voor onder meer de installatie van het sanitair, de keuken … Daarbij moet ik natuurlijk rekening houden met een bepaald budget.”

Opvolging en oplevering

Gedurende het project, garandeert Lise de klant een piekfijne werfopvolging.

  • Verloopt alles volgens plan?
  • Zit het project nog op schema?

“90% van onze projecten zijn studentenkamers”, gaat Lise verder. “Dat betekent dus dat onze projecten starten én eindigen in september. Binnen die tijdspanne moeten we ons project volledig afronden. Die deadline creëert een gezonde spanning.”

Zijn de appartementen en studio’s opgeleverd? Dan is het tijd voor een rondleiding aan de eigenaars. Maar ook na de oplevering is Lise nog het aanspreekpunt bij vragen.

“Als projectontwikkelaar verzorgen wij de projecten van A tot Z. Het is een serieuze verantwoordelijkheid, waar ik al mijn passie, expertise én creativiteit in steek”.

En neem dat laatste zeker letterlijk. “Ik vind het geweldig om mijn eigen draai te geven aan de studio’s of appartementen. De keuze van tegels, kleuren of vloeren ligt bij ons. Als ik daar achteraf positief op aangesproken word, geeft me dat veel voldoening en bakken energie.”

Geen dag zoals een ander

Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit, en net dat is voor onze projectontwikkelaars zo boeiend.

“Ik start mijn dag al fietsend met enkele werfbezoeken. Tijdens zo’n bezoek controleer ik of het werk op de werf volgens plan verloopt.  Zeker wanneer de oplevering nadert, ga ik dagelijks kijken. Nadien fiets ik terug naar kantoor en werk ik enkele mailtjes weg”.

Tijdens de middag bezoekt Lise de overige werven, de namiddag brengt ze meestal door op kantoor. “Ik werk mijn mailbox nog wat bij en – omdat ik ben afgestudeerd als architecte –  teken ik zelf ook kleinere plannen uit. Zo hoeft het niet telkens terug naar de architect bij eventuele aanpassingen”.

Lise haalt veel energie uit de variatie, al zorgt het soms voor de nodige hectiek. “Gisteren heb ik driemaal op dezelfde werf gestaan”, lacht ze. “Maar dat neem ik er met veel plezier bij.”

Creativiteit troef

Lise kan bij Kwalis ook nog op een andere manier haar creatieve ei kwijt. “Naast projectontwikkelaar, houd ik me binnen Kwalis ook nog bezig met enkele grafische taakjes. Zo heb ik de banners gemaakt, en zorg ik voor de opmaak van de brochures. Ook op evenementen geef ik steeds de creatieve toets! Die variatie houdt mij scherp en gemotiveerd”.  

Kortom, als projectontwikkelaar bij Kwalis zit je goed voor een gevarieerde job met een uitdagend takenpakket. Snel schakelen en verantwoordelijkheid nemen zijn cruciaal, maar impact maken bij inspirerende projecten is het onvervalste resultaat.

Jens Sneyers

Jens Sneyers

CEO Kwalis

Deze artikels interesseren je misschien ook:

wij zijn steeds op zoek naar
nieuwe panden

voor vrijblijvende info of schatting
contacteer Ben

op het nummer +32 (0)477 35 97 96 of via ben@kwalis.be